TÜRKİYE’NİN LİSE ÖĞRENCİLERİYLE ÇALIŞAN İLK VE TEK PLATFORMU YMA’YA HOŞ GELDİNİZ.

YMA Gelişim Platformu; liseli gençlerin kariyerlerine ve gelişimlerine odaklı programlar geliştiren yeni nesil bir platformdur.

Bu platformda liseli gençler:

  • Mesleklerini keşfedebilir,
  • Liderlik ve 21. yüzyıl becerilerini geliştirebilir,
  • Yurt dışında hangi ülkede ne okuyabileceğine dair danışmanlık alabilir,
  • İstediği ülkelere başvurularının güvenle yapılmasını sağlayabilir,
  • Girişimcilik deneyimini yaşayabilir,
  • Araştırma projesi yaparak akademik okur yazarlığını arttırabilir,
  • Çeşitli kurumsal, sosyal ve gönüllülük aktivitelere katılıp, CV sini geliştirebilir.

Aynı zamanda ailelerde;

  • Çocuklarının kariyerlerine, meslek ve üniversite seçimleri ile yetkinliklerinin arttırılmasına ilişkin tüm sorularına yanıt bulacakları danışmanlık alabilir.

HİKAYEMİZ

Hikayemiz aslında çok derin. Hepimiz kurumsal hayat içerisinde görev almış, kariyer hayatını iyi bilen ve bu konuda kendini ispatlamış kişileriz. Bu süreçte birçok gençle çalıştık ve nelere gereksinimleri olduğunu öğrenecek kadar deneyim yaşadık.  

30 yıllık kurumsal hayat deneyimi içerisine 10.000+ mülakat ve 15.000+ kişiyi işe yerleştirmeyi başardık. Meslek, kariyer, kurumsal hayat, gelecek ve yeni trendlerin yanında akademik dünyayı da oldukça iyi tanıyoruz. Yanlış seçimlerin getirdiklerini çok iyi biliyoruz. Gerçek formasyonun, ergenlik çağının önemli bir bölümünün geçtiği lise döneminde gerçekleştiğini iyi biliyoruz.

Ve gerçek dünyada başarı, akademik bilgiden fazlasını gerektiriyor.

İşte bu yüzden lise öğrencilerine kendimizi adadık. Bu dönemi verimli geçirebilmelerini sağlamak için gerçekleştirdiğimiz programlar ile gençlerin belirsizlikten kaynaklanan sorunları azaltmayı, hedeflerini belirlemelerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olabilmek en önemli motivasyon kaynağımız.

Gençler günümüz dünyasındaki hızlı değişim ve dönüşümden etkilenmekte, kişisel ve sosyal sorunlarla uğraşmaktadırlar. Bunun yanında kendilerini keşfetmekte ve yönetmekte de zorlanmaktalar. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için gençleri farklı beceriler açısından geleceğe hazırlamak daha da önemli bir hale geldi.

Dünya Ekonomik Forumu, 2020 yılı itibarıyla eğitimde problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, iş birliği, duygusal zeka, sorumluluk ve karar alma becerilerinin yer alması gerektiğini vurguladı. OECD Education, 2030 programında sosyal ve duygusal becerilere yer verdi. Eğitim Vizyonu belgesinde de akıl ve kalp bütünlüğü sağlayan bir eğitimin öneminden ve eğitimin evrensel insanlık değerleriyle harmanlanmasından söz edildi. Ayrıca edinilen bilgilerin çağın ve geleceğin becerileriyle desteklenerek insanlık yararı için kullanımına da vurgu yapıldı.  

Her ebeveyn çocuğunun başarılı ve mutlu olmasını ister.

Bugünün çocukları çok farklı bir dünyada yaşayacaklar. Şu anda geleceğin en geçerli mesleklerinin çoğundan bugün haberdar bile olmadığımız söyleniyor. Gençlerin bu yeni dünyada, yeni bilgi ve becerilere ihtiyacı var.

Tüm bu veriler bize gençlerde liderlik özelliklerinin tespiti, liderlik kapasitesi oluşturmanın ve geliştirmenin çok önemli olduğunu; akademik başarısının yanı sıra, başka konularda da kendilerini güçlendirmeleri gerektiğini ortaya koyuyor. “Sadece isteyen değil, başarmak becerilerini taşıyan” gençlerin parlayacağını gözler önüne seriyor.

İşte bu platformda; gençler yeni yüzyılda gereken becerileri uzmanlarından öğrenecek, deneyimleyecek, konuşacak ve içselleştireceklerdir.

Aynı zamanda hayatımızda en önemli seçimlerden birisi olan meslekler konusunda keşfe çıkacaklar ve kendi öz geleceklerini uzmanlarla birlikte tasarlayacaklar!

Gelişmeleri Kaçırmayın

Eposta Listemize Kaydolun

Yeni Gelişmelerden Haberdar Olun
Detaylı Bilgi Almak için Formu Doldurabilirsiniz
* Doldurulması zorunlu alanlar